torstai 25. elokuuta 2016

Itsetunnosta

Tässä postauksessa kerron matkaani hyvään itsetuntoon. Se tie ei ole todellakaan ollut ruusuinen tai helppo. Hyvä itsetunto lähtee itsestä. Ei muiden mielipiteistä tai sanoista. Itsetunnon kehitys alkaa jo lapsena ja jatkuu pitkään aikusikään.

Nuorena minulla oli todella huono itsetunto. Olin todella riippuvainen muiden mielipiteistä. Jos joku sanoi jotain krittiikkiä niin otin sen syvästi itseeni. Oma minäkuvanikin oli vähän hakusessa. En oikein osannut ottaa paikkaa tästä maailmasta. En yhtään pitänyt siitä kuka olen ja miltä näytän.


Täysi-ikäisyyden kynnyksellä aloin ajattelemaan itsestäni joitain positiivisia asioista. Pikku hiljaa palaset alkoivat loksahtelemaan paikoilleen ja ymmärsin, että minä olen uniikki yksilö. Minua on vain yksi. Tämä maailma tarvii yhden tälläisen ihmisen kuin minä ja minulla on oikeus olla juuri tälläinen mitä olen. Juuri tälläinen kaikkine minun hyväne ja huonoine puolineni.

Nykyisin, katson usein peiliin ja hymyilen. Tässä on Päivi tänään. Tässä on ihminen joka pitää itsestään. Vaikka minulla olisi huolia ja murheita tai muuten vaan kiukkupäivä, niin yritän löytää jotain hyvää itsestäni. Minusta ihmisen on hyvä rakastaa itseään. Sillä koko elämä eleteen sen oman minänsä kanssa.

Minusta ihminen on koko elämänsä kuin naimisissa itsensä kanssa. Joten on parempi tulla itsensä kanssa toimeen niin hyvinä kuin vaikeina aikoina. Ihmisen pitää hyväksyä itsensä. Itsetuntoa voi kasvattaa, mutta se ei tapahdu hetkessä. Uskon, että jokainen saa kasattua itsetuntopalapelinsä, jos vain haluaa ja jaksaa yrittää. Kaikki lähtee itsestä. Kukaan muu ei tee elämästäsi parempaa. Sinun pitää tehdä se itse.

18 kommenttia:

 1. Kun luin ton tekstin, pystyin todella hyvin samaistua tohon huonoon omatuntoon. Itselläni oli ylä-asteen loppuun asti heikko itsetunto, mutta nyt tässä viimeisen 4 vuoden aikana se on kohoontunut ja en häpeä enään itseäni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että samoja kokemuksia löytyy. :) Hienoa, että sinäkin olet sinut itsesi kanssa :)

   Poista
 2. Tosi kiva aihe postaukseen ja toteutit tämän tosi kivasti!

  VastaaPoista
 3. Oih, kaunis teksti, joka oli täynnä asiaa. Tulee aina hyvälle mielelle, kun huomaa jonkun omaavan hyvän itsetunnon!

  http://hettaeveliina.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 4. Hyvä kirjoitus! Jokainen meistä on uniikki ja omalla tavallaan kaunis. Itselläni meni ala-aste ja ylä-aste pääsääntöisesti huonolla itsetunnolla ja oli vaikeaa olla sinut itsensä kanssa. Nykyään itsetunto on paljon paremmalla tasolla, vaikka välillä on huonoja päiviä, mutta ne menee aina ohi!

  https://meikkiarsenaali.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää keskittyä hyviin päiviin ja juttuihin niin huonot päivät ei vie voittoa ja huono mieli menee nopeammin ohi. :)

   Poista
 5. Ihanasti kirjoitit! Mulla vielä matkaa hyvään itsetuntoo, mutta matkalla ollaan.

  /Harriet
  https://harrietgripenberg.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 6. Voi miten ihana teksti!♥ Tästä tuli niin hyvälle tuulelle :)

  VastaaPoista
 7. Ihanasti kirjoitat tärkestä aiheesta! Monesti itse huomannut, että ajattelen ihan liikaa sitä mitä muut minusta ajattelevat ja pahoitan siitä mieleni, tämä postaus antoi inspiraatiota uskoa itseensä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kuulla. :) Kiva toimia inspiraation antajana :)

   Poista
 8. Tästä postauksesta tuli minullekin oikein hyvä mieli! :> Ihanaa, että kirjoitat tällaisista, ehkä monille vaikeista aiheista.

  VastaaPoista
 9. Viisas teksti, antoi ajattelemisen aihetta! Ja jotenki tosi sulosia noi kuvat :)

  VastaaPoista