tiistai 16. elokuuta 2016

Viisi keinoa rentoutua

Rentoutuminen on asia mikä kuulostaa itsestään selvyydelle. Kuitenkin kiireisen arjen keskellä se tyystin unohtuu. Rentoutuminen antaa uutta potkua ja arjestakin tulee mielekkäämpää, kun mieli on saanut levätä. Ajattelin nyt tässä postauksessa kertoa viisi tapaa miten minä rentoudun. Toivottavasti saat ideoita omaan rentouttavaan hetkeen.


1. Lenkille lähtö on aina hyvä idea. Iltalenkki työpäivän jälkeen rauhoittaa ja keho pääsee nauttimaan raikkaasta ulkoilmasta. Jos on lenkkiseuraa niin voi lenkillä käydä läpi päivän tapahtumat ja saa stressaavat ja mieltä painavat asiat purettu.

2. Saunominen on ehdottomasti yksi suosikkikeinoni rentoutua. Saunan lämmössä lihakset rentoutuvat ja olo kevenee. Kotisaunassa käytämme paljon erilaisia saunatuoksuja. Suosikkini on Sitrustuoksu. Sen on ihanan raitis ja jotenkin piristävä.


3. Piikkimatto on tullut vasta vähän aikaa sitten osaksi elämääni. Jos kaipaa nopeaa keinoa rentoutua niin piikkimatto on oiva apu. Vain 5 – 10 minuuttia pikkimatolla riittää olon rentouttamiseen.

4. Käsityöt ovat mukavaa ajanvietettä, etenkin neulominen. Arkihuolet unohtuu, kun keskittyy tekemään silmukoita. On myös mukavaa saada jotain aikaiseksi. Itse ajattelin seuraavaksi neuloa itselleni uudet villasukat. Niitä kun ei ole koskaan liikaa.


5. Uni on ihmiselle välttämätöntä ja nukkuminen on tärkeä osa päivää. Nukkuminen on myös hyvä keino rentoutua. Jokaisen unentarve on yksilöllistä – Toinen pärjää kuuden tunnin unilla ja toinen tarvitsee jopa yhdeksän tuntia unta. Hyvät yöunet takaavat sen, että seuraava päivä luistaa paremmin mielin. Illalla ennen nukkumaan menoa viilennän huoneen niin uni tulee paremmin ja on mukava kääriytyä lämpimän peiton alle.

Tässä oli nämä minun keinoni rentoutua. Mitkä ovat sinun keinosi rentoutua?

33 kommenttia:

  1. Rentoutuminen voi olla vaikeaa, itsestä parasta on kun löytyy hyvä tv sarja jonka parissa menee koko päivä sitä tajuanattakaan 😂 ja leipominen on musta kivaa vaikka aina ei onnistu :)

    http://finnlandsnorsk.blogspot.com/

    VastaaPoista
  2. Toi sitrus saunatuoksu on kyl tosi hyväntuoksuista! (Y)

    VastaaPoista
  3. Olis kyllä kiva kokeilla piikkimattoa! Uskon, että se olis tosi hyvä tapa rentoutua... Ite tykkään kuunnella musiikkia ja piirtää samalla, mutta se tuppaa jäämään näin kesäisin vähän vähemmälle jonkun kumman takia. Mutta saunominen on kyllä ihanaa, niin kesäisin kuin talvisinkin! :-)

    http://olderthanyesterday.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muusiikin kuuntelu ja piirtely on myös kivoja keinoja rentoutua. :) Saunomien on minustakin ihana. :)

      Poista
  4. Piikkimatto on ehkä ihanin keksintö pitkään aikaan! Mä oon itse paljon satunnaisempi "käyttäjä", mutta meillä mies makailee piikkimatolla joka ilta. Sauna on kieltämättä aina hyvä ratkaisu myös - varsinkin, jos päivällä on ollut yhtään viileämpää, niin illalla sauna tuntuu ihan mainiolta. Aika samoilla linjoilla siis mennään! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa, että te olette löytäneet piikkimaton ilot. :) Sauna on kyllä tosi jees. Kiva kun on jotain yhteläisyyksiä näissä rentoutumisjutuissa. :)

      Poista
  5. Täällä yksi jolla on usein vaikeuksia rentoutua. Nuoovatkin hyviä keinoja, itse käytän kaikkia muita paitsi tuota piikkimattoa.

    Kivan oloinen blogi sulla, jään seuraajaksi!

    Terkuin Harriet

    https://harrietgripenberg.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos jos löydät jonkun keinon minkä avulla rentoutua.

      Kiva kun pidät blogistani ja kun aloit seuraamaan. Kiitokseksi minäkin alan sinua seuraamaan. :)

      Poista
  6. Hauska ja mielenkiintoinen postaus, tällaisen voisi toteuttaa omassakin blogissa! :) Saunominen ja lenkkeily on kyllä mullakin yksiä suosikkikeinoja rentoutumiseen, pitäisipä joskus kokeilla tuota sitruunaista saunatuoksua. Mä olen luonteeltani aika herkkä ja stressaan paljon tiedostamatta esim. isoissa suku/kaveriporukoissa kun hälinää on paljon ja ylikuormitun ihmispaljoudesta, joten mulle paras tapa nollata pää on saada olla välillä ihan yksin täysin hiljaisessa asunnossa vaikka lukien kirjaa ja löhöten sohvalla. Mökkireissut on myös takuuvarmoja stressinpoistajia, olo on niiden jälkeen aina virkeä ja levännyt. Luonto ylipäätään rauhoittaa kiireen keskellä :)

    http://bottleoflove.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla. :) Kannattaa tehdä tälläinen. On kiva antaa muille vinkkejä rentoutumiseen. Saunominen ja lenkkelily on kyllä hyvä keino rennon olon saamiseksi.

      Sinulla on myös oivia keinoja rentoutua. Niistä oli kiva kuulla. :)

      Poista
  7. Mulle sopii lenkkeily ja sarjojen katselu viltin alla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lenkkeily on kivaa :) ja hyvän sarjan katselu viltin alta on oiken mukavaa myös. :)

      Poista
  8. Olipas mielenkiintoinen postaus! :) Itse henkilökohtaisesti en perusta tuosta piikkimatosta kun joskus vuosia sitten tuli kokeiltua. 5 on kaikista parhain vinkki! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki ei tykkää kaikesta :) Minustakin tuo nukkumisjuttu on hyvä :)

      Poista
  9. Voi miten ihanasti toteutettu postaus!♥

    VastaaPoista
  10. Tuli jo ihanan rento olo pelkästään tämän postauksen lukemisesta. :> Näistä on nyt hyötyä, kun minullakin alkoi arki ja arjen kiireet! Täytyy siis laittaa mieleen, kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että tästä postauksesta oli hyötyä :) Mukavaa arjen alkua sinulle.

      Poista
  11. Saimpas hyviä vinkkejä! :) Rentoutumisen kanssa on viime aikoina ollut vähän haasteita. Tuntuu että kokoajan on vain hirveä kiire päällä, vaikka oikeasti ei pitäisi olla. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos sain annettua rentoutusvinkkejä sinulle. Toivottavasti saat jostain aikaa rentoutumiseen. :)

      Poista
  12. Saunominen ja lenkkeily on kyllä itsellekkin hyviä keinoja rentoutua. Saunominen on ehdoton lemppari!♥ Kiva idea kyllä postauksessa, voi auttaa monia. Nyt kun koulutkin on alkanut niin stressiä pukkaa vähän joka suunnasta, niin on hyvä osata rentoutua:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että sieltä löytyi yksi innokas saunoja ja lenkkeilijä :) Hienoa, että koet tämän postauksen tarpeelliseksi. :)

      Poista
  13. Sauna on yks parhaista tavoista rentoutua! Muutin nyt asuntoon jossa on oma sauna, niin ai että on ihanaa viikonlopuna mennä saunaan rentoutumaan!<3

    http://petrajanica.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saunominen on ihan parasta! :) On kivaa kun on oma sauna. :)

      Poista
  14. Tämä oli kyllä tosi kiva postausidea, taidan pistää muistiin korvan taakse, että tämöisenhän vois kyllä itsekin vaikka joskus toteuttaa! :) Piikkimatto on kyllä yks semmoinen juttu, jonka hankintaa olen harkinnut. Ehkä se kannattais hommata, kun siitä kerran oikeasti on hyöytä!
    http://fiiaelina.blogspot.com.au/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, kun pidät tästä postauksesta. :) Tämä postaus oli tosi kiva tehdä, joten kannataa toteuttaa tälläinen jos sieltäkin löytyy hyödyllisiä rentoutusvinkkejä. Joo, pikkimatto kanattaa hankkia jos kaipaa nopeaa keinoa rentoutua. :)

      Poista
  15. Lenkkeily toimii aina, samoin kaikki hömppä vaikkapa saunomisen lomassa. Ai että, tuli hyvä mieli tästä postauksesta! Meillä muuten on piikkimatto, voisin sen kaivaa esiin... Muuallakin sitä on hehkutettu, itse en ole juurikaan sitä testaillut.

    Ihana postaus, ja hyvää tulevaa viikonloppua! ♥

    www.pirstaloitunut.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että sain sinulle hyvän mielen :) Lenkkely ja saunominen on kyllä ihan mahti juttu :)

      Kannattaa kaivella piikkimatto esille ja testailla, jos siitä olisi sinullekkin apua. :)

      Hyvää viikonloppua sinullekkin :) <3

      Poista
  16. Kiva, että sinulla on samoja keinoja rentoutua. :) Löhöily ja leffojen katselu on minustakin mukavaa. :)

    VastaaPoista
  17. Samoilla linjoilla mennään lenkkeilyn, saunomisen ja nukkumisen kanssa :)
    Neulominenkin kuulostaa kivalta, tosin minun tapauksessa se menisi enemmän cosplay-asun tekemiseen, mikä tosin on tosi kivaa ajanvietettä :D
    Lisäksi, läheisempiä rentoutumisen keinojani ovat piirtäminen, musiikin kuuntelu ja lukeminen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva juttu, että sinulla on samoja keinoja rentoutua :) Piirtäminen ja musiikin kuunntelu on myös kivoja keinoja rentoutua. :)

      Poista